Poziv na podršku djeci Turske i Sirije

Najjači potres koji je u posljednjih 100 godina pogodio pograničnu regiju Turske i Sirije stavio je ionako ranjivu djecu i obitelji u izuzetno tešku situaciju. Brojna su djeca još uvijek u opasnosti, a njihovi životi i dobrobit ovise o što bržoj isporuci humanitarne pomoći. UNICEF već pomaže na terenu, no razmjeri katastrofe su golemi. Potrebna je i vaša pomoć, stoga prenosimo njihov apel.

UNICEF je na terenu:
❖ U Siriji za djecu i obitelji pogođene potresima osigurava pristup sigurnoj pitkoj vodi, sanitarnim čvorovima i higijenskim potrepštinama – što je ključno za prevenciju bolesti u prvim danima krize.
❖ U Damasku je velika nestašica medicinskih potrepština i opreme potrebne za liječenje stradalih te UNICEF nastoji nadomjestiti nedostatak potrebnih zaliha (uključujući medicinske) putem najbližih skladišta u Libanonu i Jordanu – do sada su poslane hitne potrepštine za opremu operacijskih dvorana, zajedno s prehrambenim proizvodima poput visokoenergetskih keksa.
❖ U Turskoj su napori trenutačno usmjereni na potragu i spašavanje, a UNICEF se koordinira s vladom i Predsjedništvom za upravljanje katastrofama i hitnim situacijama o novim potrebama povezanima sa širim humanitarnim odgovorom.

Pozivamo vas da postanete dio UNICEF-ovog odgovora na ovu tešku humanitarnu krizu i svojom donacijom/dijeljenjem ovog apela date doprinos stradaloj djeci i obiteljima. Donacijom na poveznici osigurajte nužno potrebnu humanitarnu pomoć i pomozite u zaštiti djece Turske i Sirije.

Od srca hvala na solidarnosti!