Preko 230 projekata natječe se za prestižnu nagradu SoMo Borac, Media stream zabilježio rast veći od 25 posto!

SoMo Borac powered by Httpool, koji se ove godine održava 11. godinu za redom, obara sve rekorde. Nakon više od četiri mjeseca, prijave su se zatvorile, a organizatori SoMo Borca zabilježili su rekordan interes stručnjaka za digital iz regije koji su za prestižnu nagradu prijavili preko 230 projekata.

SoMo Media, nagrada koja je po prvi put uvedena 2022. godine, bilježi veliki rast preko 25%, a ukupno je pristiglo najviše prijava do sada u oba streama – SoMo Advertising i SoMo Media.

Iz godine u godinu obaramo rekorde i iznimno smo ponosni, a posebno nas veseli Media stream kojem je tek druga godina postojanja, a već je zabilježio ogroman rast u ukupnom broju prijava. Nadali smo se da će digitalni izdavači prepoznati važnost ove nagrade, što se definitivno i dogodilo. Kategorija koja je obilježila najveći YOY rast je SoMo Growth u Advertisingu. Prepoznati smo kao najvažnija regionalna nagrada koja okuplja i nagrađuje stručnjake iz područja digitala, a ovogodišnji rekordan broj prijava to i dokazuje. Jedva čekamo vidjeti ovogodišnje pobjednike i njihove digitalne projekte, izjavila je Ružica Vrdoljak Ličina, izvršna direktorica SoMo Borca.

Ovogodišnje sjajne brojke prijavljenih radova pokazatelj su sve ubrzanijeg razvoja digitala u regiji koji prepoznaje značaj ovog poslovnog segmenta. U Advertising dijelu natjecanja, kategorije s najviše prijava ove godine su Digital Activation, SoMo Growth te SoMo Content, a veliki interes zabilježen je i za nove kategorije Digital OOH i TikTok. S druge strane, u SoMo Media dijelu natjecanja, koji se sastoji od 4 kategorije, isti i pritom najveći broj prijava zabilježen je u Best Storytelling i SoMo Native kategorijama, dok prijave za Digital Product kategoriju bilježe veliki rast.

Prošlogodišnji SoMo Borac napravio je izuzetan iskorak dodavanjem medijskog dijela nagrada, a zatim i suradnjom s HUDI-jem. Ove godine zabilježen je najveći interes do sada, a s obzirom na to, kao i na reputaciju koju SoMo Borac ima, kao predsjednik žirija imam čast i odgovornost zajedno sa članovima žirija odabrati najbolje digitalne projekte regije. Drago mi je što je broj medijskih prijava za gotovo 30% veći u odnosu na prošlu godinu, rekao je Miran Pavić, predsjednik žirija nagrade SoMo Media.

Osim na SoMo Borac newsletteru, Facebooku, Instagramu, LinkedInu, i YouTubeu, novosti iz svijeta digitala moguće je pronaći i na SoMoCast podcastu dostupnom na platformama YouTube, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts.

SoMo Borac powered by Httpool najvažnija je regionalna nagrada za radove iz područja digitala. Po prvi put događaj će se odvijati u formatu cjelodnevne konferencije, a jedanaesta dodjela nagrada održat će se 17. studenog u Tvornici Kulture u Zagrebu. Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme i budite dio događaja koji okuplja najveću digitalnu zajednicu na jednom mjestu.