Otvoreni upisi na prvi doktorski studij komunikologije u Hrvatskoj

Prvi hrvatski sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski doktorski studij iz polja komunikologije otvorio je svoja vrata te je raspisao natječaj za upis 20 studenata

Prvi hrvatski sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski doktorski studij iz polja komunikologije otvorio je svoja vrata te je raspisao natječaj za upis 20 studenata, budućih doktora iz područja društvenih znanosti i polja informacijskih i komunikacijskih znanosti iz znanstvenih grana komunikologija, odnosa s javnošću i masovnih medija. Polaznici prve generacije doktorskog studija komunikologije svoje prijave mogu poslati najkasnije do 31. prosinca 2012. godine.

Pokretač studija je Doktorska škola Društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Izvedba studija odvija se u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, dok će se nastava održavati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Doktorski studij komunikologije traje tri godine, odnosno šest semestara. Namijenjen je svima koji žele steći najviša teorijska i visokostručna znanja u području javnog komuniciranja, angažiranima u akademskim i javnim institucijama ili gospodarstvu, poglavito diplomantima društvenih ili humanističkih znanosti, ali i diplomantima drugih fakulteta uz polaganje razlikovnih ispita. Studijski program temelji se na čak 19 znanstvenih i razvojnih projekata na kojima sudjeluju eminentni profesori i predavači s više hrvatskih sveučilišta.

„Interdisciplinarnost i inovativnost, europski znanstveni standardi, visokokvalificirani nastavnici i suradnici s više hrvatskih sveučilišta koji sudjeluju u izvedbi studija, te utemeljenost na 19 znanstvenih i razvojnih projekata jamac su kvaliteti ovog studijskog programa. Tome u prilog govori i podrška pokretanju studija koja je u obliku izjava o potpori došla od Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Hrvatskog komunikacijskog društva te Hrvatske gospodarske komore koji su prepoznali važnost znanstvenog pristupa najviše razine fenomenu javnog komuniciranja i potrebu za ovakvim studijem u Republici Hrvatskoj” – istaknuo je prof. dr. sc. Pero Maldini, voditelj doktorskog studija “Komunikologija”.

Poslijediplomski doktorski studij “Komunikologija” najviši je stupanj znanstvenog usavršavanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti. Uz akademski stupanj doktora znanosti, student stječe kompetencije za samostalno znanstveno-istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani.

Sve dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu saznati na internet stranci Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku www.unios.hr/doktorska-skola ili putem e-maila: [email protected] te na telefon: 031/224-143.