Rekordan broj prijava na natjecanju IdejaX

U tijeku je predselekcija prijavljenih projekata, a rekordan broj prijava pokazuje i da natjecatelji Crafta, nove skupine natjecateljskih kategorija, itekako imaju što pokazati.

Najveće domaće natjecanje u kreativnoj industriji s više od 1000 prijavljenih natjecateljskih radova, IdejaX, nacionalno je natjecanje u kreativnosti koje već godinama nagrađuje najoriginalnije i jedinstvene ideje koje pomiču granice, neovisno o vrsti medija u kojem su realizirane. Rekordan broj prijava pokazuje da industrija tržišnog komuniciranja itekako vrvi kvalitetnim i kreativnim idejama – čak 128 njih natječe se za prestižnu nagradu!

Uz skupinu Media Neutral u kojoj se projekti natječu prema poslovnim kategorijama industrija u kojima djeluju klijenti, čime je iskazan bitan značaj oglašivača na kreativnom natjecanjuove godine IdejaX nagradit će i umjetnost realizacije – u skupini Craft. Ova skupina ukazuje na raznolikost industrije tržišnog komuniciranja nagrađivanjem tehnika koje se kreću od tradicionalnog printa do novih umjetničkih smjerova i koje su proizašle iz razvoja digitalnog svijeta i tehnologije, omogućujući tako evoluciju krajnjeg proizvoda. Projekti prijavljeni u neku od kategorija skupine Craft – digital, dizajn i film – morat će pokazati svoje umijeće produciranja izvanrednih rješenja koja, zahvaljujući novim, kreativnim tehnikama i vještinama, dovode do inventivne realizacije ideja.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Dvije skupine kategorija IdejeX ocjenjivat će dva različita sastava žirija. Žiri skupine I. Media Neutral predvodi predsjednik Igor Mladinović (Imago Ogilvy), a članovi su: Alen Kekić (I TO NIJE SVE! Creative agency), Almir Okanović (BBDO Zagreb), Amra Ajanović Perić (IDEO dizajn), Ana Lozica (Švicarska), Bojan Hadžihalilović (Fabrika, BiH), Daniel Vuković (McCann Zagreb), Ivo Payer (Bruketa&Žinić&Grey), Jakov Vilović (Utorak . Biro za propagandu), Jelena Fiškuš (Studio Sonda), Jurica Ćorluka (Señor), Sašo Petek (Agencija 101, Slovenija), Vlado Lucić (News Bar).

Predsjednik žirija skupine II. Craft je Dalibor Matanić, a članovi žirija su: Andrej Virant Sadiković (Size agency), Imelda Ramović (Mireldy design studio), Ivan Tušek (Degordian), Marko Šesnić (Studio Šesnić&Turković), Nina Petrović (Švenk), Rino Barbir, Siniša Sudar (Studio Sudar), Vanja Bertalan (web.burza).

Projekt za koji se oba žirija usuglase da je najbolji te ga nagrade Grand Prixom IdejeX 2019 šaljemo na natjecanje u Cannes! U tijeku je predselekcija prijavljenih projekata, a žiriranje će se održati uživo u petak 22. ožujka 2019. u 9 sati. Žiriranje je otvoreno za javnost te ovim putem podsjećamo sve zainteresirane da su pozvani pridružiti se praćenju procesa žiriranja u dvoranama CineStar GoldClass Arena Zagreb.

Proglašenje pobjednika održat će se na festivalu Dani komunikacija u subotu 30. ožujka u 21 sat u dvorani A, a više informacija pronađite na www.danikomunikacija.com.