Saznajte tko su najmoćnije žene hrvatskog biznisa

Poslovni tjednik Lider i ove godine organizira međunarodnu konferenciju Žene u biznisu te će otkriti deset najmoćnijih žena u ovoj godini.

Najdojmljivija putovanja i najuspješnije karijere počinju isto. Prvim korakom. Korakom na koji se treba odvažiti. Žene u biznisu ponekad upravo na takvim ključnim koracima nesvjesno podignu nevidljivu branu napredovanju postavljajući pred sebe nerealno visoka očekivanja i hraneći vlastiti osjećaj nedoraslosti zadatku. No, ima i onih koje nisu uzmaknule pred takvim izazovima.

Najmoćnije žene u biznisu 2020, FOTO: Dražen Lapić, Lider

Pri prevladavanju takvih zapreka korisni su savjeti kao što je onaj koji je Lada Tedeschi Fiorio, najmoćnija žena hrvatskog biznisa prema izboru poslovnog tjednika Lider, često čula od svog oca. – Uvijek je on citirao Winstona Churchilla govoreći: ‘Mostove ćemo prelaziti kad do njih dođemo.’ To je nešto što si često ponovim, čak i svakodnevno jer imam tendenciju da uvijek trčim unaprijed, pokušavam anticipirati probleme i misliti o tome što će biti, a u stvari treba ići korak po korak – rekla je članica Uprave Atlantic Grupe za poslovni tjednik Lider koji će i ove godine organizirati međunarodnu konferenciju Žene u biznisu gdje će se otkriti deset najmoćnijih žena u ovoj godini te će tim povodom biti objavljena i prestižna lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Ta konferencija koja slavi moć žena održat će se 2. prosinca na Zagrebačkom velesajmu, a u programu će sudjelovati inspirativne heroine hrvatskog gospodarstva, akademske, zdravstvene i sportske zajednice koje svjedoče da je mnogo žena koje su se odvažile učiniti ključne korake čak i na terenu kojim ženska noga dotad nije kročila. Među njima su i prva žena na čelu Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković te prva nogometna sutkinja u Prvoj hrvatskoj ligi Ivana Martinčić koje će sudjelovati u One on One razgovorima, baš kao i predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić. Uz predavanje o tome hoće li žene morati čekati još 268 godina na ravnopravnost koje će održati voditeljica ureda glavnog direktora HUP-a i direktorica Global Compact mreže Hrvatska Vali Marszalek, na konferenciji će biti i dva panela.

U prvom panelu Muško-ženski svijet: Je li ravnopravnost otišla u krajnost? svoje će stavove iznijeti direktorica konzultantske tvrtke Spona Code Diana Kobas Dešković, generalna direktorica SAP Hrvatska Anita Lacmanović, direktorica poslovnog razvoja u Qev Tech Monika Mikac i psihologinja i account executive u agenciji Señor Anamaria Vuić. O novim prioritetima uspješnih menadžera kao što su osobni razvoj i dobrobit zaposlenika raspravljat će se na panelu Wellbeing & mindfulness: Moj menadžer, moj guru! na kojem će sudjelovati specijalistica psihijatrije u KBC-u Zagreb i profesorica na Medicinskom fakultetu Martina Rojnić Kuzman, direktorica Komunikacijskog laboratorija i predsjednica Nadzornog odbora HUP-a Manuela Šola, korporativni trener i coach te direktorica strateškog razvoja Sveučilišta VERN’ Iva Biondić te osnivačica i ravnateljica Međunarodne britanske škole Vedri obzori Milena Prodanić Tišma.

Konferenciju i proglašenje najmoćnijih žena hrvatskog biznisa ove godine možete pratiti uživo. Prijavite se za sudjelovanje!