Spoiler alert!

Koliko puta ste požalili što nemate dovoljno gigabajta da poslušate do kraja svoju omiljenu pjesmu na YouTubeu?

Tele2 svojim korisnicima uz glasovne tarife nudi podatkovni paket BEZBROJ GB, jedini stvarno neograničeni internet na mobitelu u Hrvatskoj.

A što je s onima koji nisu korisnici ove tarife? Za sve one koji nemaju dovoljno gigabajta, tu su YouTube spoileri!

Koncept kampanje “Tele2 YouTube spoileri” oslanja se na činjenicu da ljudi koji nemaju neograničeni internet često niti nemaju mogućnost pogledati do kraja glazbene spotove na YouTubeu. Tele2 ih je odlučio na duhoviti način informirati kroz YouTube pre-roll oglase o sadržaju trending glazbenih spotova kako bi sačuvali svoje gigabajte.

Ideju je osmislio i realizirao iProspect, digitalna agencija grupacije Dentsu Aegis Network.

Jedan od razloga zašto se ideja realizirala putem YouTube kanala jest činjenica da YouTube bilježi reach od čak 79% hrvatske internet populacije te ostvaruje kontinuiranu popraćenost bez obzira na godišnje razdoblje, objašnjavaju iz iProspecta.

Začetnik ideje je Vito Kasumović koji je sudjelovao i kao copywriter zajedno s ekipom iz agencije Imago Ogilvy, koja je surađivala s iProspectom u razradi te realizaciji ove kampanje.

U samo dva tjedna spoileri su ostvarili odlične rezultate uz zabilježenu vidljivost od 97% te uz 87% više pogledanih oglasa u cijelosti u odnosu na ostale YouTube oglase.

Primjere Tele2 YouTube spoilera koji su pokrili različite glazbene ukuse možete pogledati putem linkova:

Shakira, Maluma – Clandestino

Severina, Jala Brat – Magija

Jelena Rozga –Uzmem koliko mi daš

Anastasija – Savršen par

 6ix9ine, Nicki Minaj, Murda Beatz – Fefe