UNICEF i ove godine održava humanitarnu utrku Mliječna staza

UNICEF vas i ove godine poziva da sudjelujete na njihovom humanitarnom događanju "Mliječna staza" i time podržite poboljšanje brige za mentalno zdravlje djece i mladih u Hrvatskoj.

Mliječna staza tradicionalna je UNICEF-ova humanitarna utrka djece i odraslih s ciljem ostvarivanja pozitivnih promjena za djecu i mlade u Hrvatskoj! Na Mliječnoj stazi pretvaramo izazove u prilike i činimo pozitivne promjene – mogućima.

Program “Škole podrške” za koji ćemo se zajednički udružiti na utrci Mliječna staza, pružit će nužnu podršku mentalnom zdravlju djece i mladih u školama – jednog od ključnih područja zaštite djece u današnjim okolnostima.

Mliječna staza humanitarna je virtualna utrka koja kroz različite aktivnosti ujedinjava sve koji žele podržati pozitivne promjene na ključnim područjima za djecu. Putem kotizacija i sponzorstava za sudjelovanje na utrci prikupljaju se sredstava za programe koje provodi UNICEF u suradnji s partnerima, a ovo je događanje tijekom godina postalo jedno od najvećih humanitarnih događanja u našoj zemlji te ga prati veliki interes medija i javnosti.

Ove će se godine utrka održati od 15. do 24. 9. 2023. – s neograničenim mogućnostima uključenja sudionika/ca tijekom 10 dana trajanja utrke. Na Mliječnoj stazi svatko može sudjelovati kroz razne aktivnosti poput trčanja, hodanja, rolanja, vožnjom bicikla, vožnjom u kolicima, planinarenja. Pomoću mobilne aplikacije, na tisućama staza, okupljat ćemo sudionike iz svih dijelova Hrvatske i prikupljati sate i kilometre aktivnosti za zajednički cilj.

Ovo su samo neki od razloga zašto biste trebali sudjelovati u utrci:

  • Mentalno zdravlje djece i mladih ključno je za njihov razvoj, uspjeh u školi, izgradnju odnosa i kvalitetu života. U Hrvatskoj čak 44 tisuće djece i mladih od 10 do 19 godina ima probleme mentalnog zdravlja!
  • UNICEF će prikupljena sredstva uložiti u program za mentalno zdravlje djece i mladih – program Škole podrške.
  • Programom će se jačati znanja i vještina odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih.
  • Program uključuje izravan rad s djecom te omogućuje učinkovitiju zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih u školskom okruženju.

Više informacija o samoj utrci i prijavi možete pronaći na poveznici.