WOMAN.COMM CLUB postaje regionalni!

Woman.Comm Club, osnovan u Sarajevu prošle godine, postao je regionalna platforma za umrežavanje žena u komunikacijskog industriji.

Osnivačica Woman.Comm kluba Irena Miličević Vukoja ističe kako je ideja platforme od samog početka da okupi i predstavi uspješne žene iz ove industrije.

Dok se u svijetu vodi žestoka borba za ravnopravnost žena u komunikacijskoj industriji jer je to još uvijek Mad Men industrija, u Adriatic regiji, žene su potpuno ravnopravne i slobodno mogu reći vladaju ovom industrijom, kaže Irena Miličević Vukoja.

Klub je u protekloj godini organizirao niz događaja za članice u BiH, a regionalna konferencija okupila je brojne stručnjake iz komunikacijske industrije te postavila ljestvicu na tržištu visoko.

 Trenutno imamo više od 250 članica iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a kako bi se ideja Woman.Comm proširila, klub će imati svoje ambasadorice i u zemljama regije, naglašava Miličević Vukoja te dodaje kako su zadovoljni reakcijama na tržištu. Naše ambasadorice u regiji su Manuela Šola i Marina Bolanča u Hrvatskoj, Lenja Faraguna u Slovenij i Danica Stević u Srbiji, dok smo u razgovoru sa još nekim poznatim imenima komunikacijske industrije, poručuje.

Ambasadorice će aktivno raditi na lokalnoj mreži i biti podrška u promociji misije i vizije Woman.Comm Club te će biti uključene u savjetodavno i strateško planiranje godišnje Woman.Comm konferencije koja će se održati u oktobru ove godine.

Jedan od prvih koraka aktivnog  širenja mreže u Adriatic regiji bio je suradnja sa HURA-om krajem prošle godine, a u ovoj godini cilj im je ostvariti suradnju s drugim udruženjima kako bi se misija i vizija kluba brže širila na regiju.

Kroz svoju globalnu mrežu članica klub nudi korisne alate za edukaciju i razvoj karijere u komunikacijskoj industriji, ali i druženje kroz niz aktivnosti u vidu radionica i sportskih događaja.

Pridruživanjem Woman.Comm-u članice imaju priliku da grade međusobne veze, pronađu nove prilike, surađuju s drugim članicama te će imati pristup različitim edukacijskim programima. Kao novitet u ovoj godini najavlje je WOMAN.COMM RISING STAR Akademiju koju pokrećemo u maju ove godine. Cilj je Akademije umrežavanje i prenošenje znanja mentorica iz kluba prema mlađim članicama, a i studenticama u cijeloj regiji.