Započela suradnja StartUp inkubatora Algebra LAB i I TO NIJE SVE! kreativne agencije

StartUp inkubator Algebra LAB i I TO NIJE SVE! kreativna agencija započeli su suradnju u obliku interaktivnih radionica za hrvatske start-upe. Početak suradnje obilježila je radionica Ozrena Tabakovića, voditelja odjela odnosa s javnošću I TO NIJE SVE! kreativne agencije, koji je održao interaktivni workshop o važnosti stvaranja kvalitetnog contenta te alata koji pomažu poduzuetnicima početnicima na njihovom putu stvaranja branda.

Svrha ovog PR workshopa je dati potreban set alata, znanja i vještina domaćim start-up poduzećima kako bi jednostavnije, lakše i kreativnije doprli do svoje ciljane publike, bilo da se radi o medijima ili potencijalnim investitorima. Radionica pod nazivom “Od nepoznatog do poznatog”, Ozren je prezentirao pred 20ak domaćih start-upa u suradnji s dr.sc. Majom Brkljačić, Business Development Manager iz Algebra LABa.

Nakon održane radionice, razgovarali smo s Ozrenom koji je ovom prilikom naglasio: “Sretan sam što sam dobio priliku, iako ovog puta u virtualnom okruženju, održati interaktivnu radionicu za domaće start-upovce. Radi se o pojedincima i timovima koji svoje znanje, resurse i vještine ulažu u razvoj novih vrijednosti te stvaranju novih radnih mjesta. Iz tog razloga smatram da im je potrebna pomoć i šire poslovne zajednice kako bismo im u tim nastojanjima i pomogli te olakšali tranziciju iz start-upa u poznati brand. Nedavno je Elon Musk rekao da smatra kako bismo umjesto baby-showera trebali organizirati business-showere i ja se u potpunosti slažem s njim. Svako pokretanje dodane i nove vrijednosti je od izuzetne važnosti, pogotovo kada uzmemo u obzir negativne trendove s kojima se kao društvo susrećemo. S obzirom da se radi o biznisima koji su na svom samom početku, razumijevanje PRa te alata koji su start-upima na raspolaganju je jako važno, kako bi mogli dostaviti svoje ključne poruke na prave adrese”, zaključio je Ozren.

Maja Brkljačić dodaje: “Start-upi unutar Algebra LAB inkubatora imaju na raspolaganju pristup vrlo kvalitetnom i korisnom sadržaju, koji im pomaže da svoje poslovanje postave na noge i da premoste onaj kritični period od prve tri godine poslovanja sa što manje prepreka. Pokušavamo im u tome pomoći na najbolji mogući način, te upravo iz tog razloga i ostvarujemo suradnju s različitim stručnjacima iz područja koja start-upima nudi dodatnu vrijednost tijekom njihove edukacije u inkubatoru. Znanja iz prakse i različitih industrija nude upravo ono što je start-upima najvažnije te primjenjivo u njihovom poslovanju”, zaključuje Maja Brkljačić.

Ozren Tabaković je temom “Od nepoznatog do poznatog” prošao sa start-upima važnost odnosa s javnošćute targetirane komunikacije, kao i seta alata koji su start-upima na raspolaganju prilikom media monitoringa i praćenja trendova u online i social sferi. Tijekom interaktivne radionice, start-upi su također aktivno radili na definiranju vlastitih USPova te izradi pitcheva za novinare i potencijalne investitore.