Završeno UEPS-ovo natjecanje za tradicionalna godišnja priznanja: fantastičan odaziv i obilje kvalitetnih projekata

U petak 1. prosinca točno u ponoć, završeno je UEPS-ovo natjecanje za godišnja priznanja. Na natjecanje je stiglo fantastičnih 277 prijava od preko stotinu sudionika koji su se prijavili sa svojim izuzetno kvalitetnim projektima realiziranim između dva natjecanja, što je još jedna u nizu potvrda vrijednosti priznanja koje Udruženje desetljećima dodjeljuje. Iako se u međuvremenu pojavilo mnogo sličnih manifestacija, UEPS ostaje na tronu utemeljitelja, prvi koji je davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, okupio marketinške stručnjake, sistemski provodeći niz edukativnih, informativnih i natjecateljskih aktivnosti kojima je potvrdio postignuća struke.

Najviše radova ove godine bilo je u grupama kategorija online marketinga i Art&Craft, a od pojedinačnih kategorija TV spot je uvjerljivo najzastupljeniji; slijedi kategorija Creative Efficiency, kojom se kreativnost povezuje s efikasnošću. Ova kategorija u ovogodišnjem natjecanju višestruko je povećala broj prijava, što je znak sve većeg pridavanja značaja konkretnim rezultatima realiziranih kampanja. Također, znatan skok u broju prijava je u kategorijama za kreiranje identiteta robne marke odnosno brenda, što je dobar signal o razvojnim privrednim aktivnostima. Ono što također vrijedi istaknuti kao pozitivan trend je stalni rast prijava u oblasti društveno odgovornih kampanja kao znak posvećenosti domaćih kompanija osjetljivim društvenim temama.

Pred žirijem, koji je započeo rad na ocjenjivanju, bit će težak i izazovan zadatak. Ove godine žiri broji 32 člana, vrhunskih domaćih stručnjaka iz redova agencija, oglašivača i akademske zajednice, uz podršku sjajnih kolega iz regije.

Dodjela prestižnih priznanja, te niz priznanja za najkvalitetnija kreativna rješenja iz različitih oblasti marketinških aktivnosti) kao i prethodnih godina, održat će se na svečanosti povodom Dana UEPS-a 26. prosinca u Dorćol Platzu, kojim UEPS istovremeno obilježava svoj 63. rođendan.