What the Hack? hackathon

WTH-glavni-vizualSvi ICT i dizajn profesionalci koji djeluju u domeni programiranja, razvoja mobilnih aplikacija, dizajna korisničkog iskustva i sučelja, inoviranja i razvoja proizvoda te svi oni srodnih vještina pozvani su da se prijave na #WTH hackathon s bogatim novčanim nagradama.

Ideja o What the Hack hackathonu nastala je u suradnji članica Alpe Adria Coworking mreže te je prva suradnička aktivnost kojom se želi demonstrirati potencijal multidisciplinarne suradnje talenata iz regije. Tako će gradić Sv. Salvador u Austriji od 24. do 26. lipnja postati pop-up centar za suradnju i okupiti profesionalci iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije i Italije kako bi zajedno kreirali inovativna rješenja u segmentu iskustva putovanja.

Tema Hackathona – mobilnost, jedna je od najaktualnijih tema današnjice, bilo da pričamo o svakodnevnom prijevozu, poslovnom putovanju, otkrivanju novih destinacija ili upoznavanju novih kultura i uživanju u turističkoj ponudi. Paralelno, sve je više vrsta prijevoznih sredstava koje možemo odabrati kako bi stigli na željenu destinaciju. Pored javnog prijevoza, poput autobusa i vlakova, ekonomija dijeljenja omogućila nam je da lako dijelimo i privatna vozila, bicikle, brodove i sl. koji ujedno predstavljaju konkurenciji, ali i nadopunu tradicionalnim prijevoznim sredstvima. Kako raste svijest o mogućnostima mobilnosti, tako raste i potreba za integriranjem svih transportnih opcija unutar jedinstvenog sustava koji novom mobilnom društvu pruža unikatno i jedinstveno, ili pak najekonomičnije iskustvo putovanja.

Razni tipovi programera, app developera, UX i UI dizajneri, product developeri, kao i profesionalci srodnih profesija, u 2 dnevnom Hackathonu, radit će u timova pod vodstvom mentora kako bi zajedno razvili prototip mobilne aplikacije koja pruža pristup integralnoj ponudi transportnih sredstava u Koruškoj.

Iskoristite priliku i osvojite 5.000 eura

Odabrani sudionici iz Hrvatske imat će pokrivene sve troškove puta, smještaja, hrane i mentoriranja, a najbolji timovi i njihova rješenja osvojit će vrijedne novčane nagrade od 5.000, 3.000 i 2.000 eura.

«#WTH hackathon je odlična prilika za svakog ICT i dizajn profesionalca kojeg zanima inoviranje i timski rad na pronalasku najboljeg rješenja za konkretni projektni zadatak. Pored toga, uz internacionalno umrežavanja i suradničko iskustvo, osigurana su sredstva za pokrivanje svih troškova sudjelovanja i vrijedne novčane nagrade ukupne vrijednosti 10.000 eura.» izjavio je Matija Raos, voditelj Coworking Croatia i HDNP predsjednik

#WTH prijave su otvorene do 30. svibnja

Registracija se može obaviti putem online obrasca na stranici www.hackathon.click, gdje se ujedno nalaze i detaljnije informacije o Hackathonu. Rok za prijavu je 30. svibnja u ponoć, a svoj dolazak možete najaviti i putem Facebook događanja.

#WTH aktivnosti u Hrvatskoj provodi Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca putem programa Coworking Croatia uz medijsku podršku portala Netokracija i novootvorenog zagrebačkog coworking prostora HUB385. Partneri u Austriji su Gain&Sustain, u Italiji Warehouse Coworking Factory, u Sloveniji Poligon i Slovenia Coworking, u BiH HUB387 te u Srbiji Nova Iskra i Startit.

Imate pitanja? Dođite na info druženje u HUB385

Ususret zatvaranju #WTH prijava, u ponedjeljak 30. svibnja od 18.00 – 20.00 sati, biti će održano i informativno druženje i upoznavanje na kojem će potencijalni sudionici hackathona moći saznati sve detalje i dobiti odgovore na pitanja iz prve ruke. Na događanju će premijerno biti predstavljene i pogodnosti za #HDNP članove u HUB385, a svi zainteresirani će prostor obići uz stručno vodstvo domaćina kako bi se čim bolje upoznali s njegovom ponudom, mogućnostima i prednostima. Otvoreno je i zasebno Facebook događanje putem kojeg možete najaviti vaš dolazak.