Pobjednice natjecanja Young Lions Croatia ispričale su nam dojmove sa svjetskog natjecanja, ali i festivala Cannes Lions

"Nemojte da vas strah od neuspjeha ili bilo koji drugi razlog spriječi u osobnom razvitku. Upoznat ćete super ljude, ali i sebe i svoju kreativnost", poručile su Ana Marija Tomašić i Ivana Krmpotić, ovogodišnje mlade lavice, svima koji dvoje o prijavi na sljedeće izdanje natjecanja Young Lions Croatia.

Na ovogodišnjem su hrvatskom natjecanju mladih lavova svojim su projektom Daruj toplinu osvojile žiri, a samim time i nagradu putovanja na najveći festival kreativnosti Cannes Lions i sudjelovanja na globalnom natjecanju Cannes Young Lions. Tim smo povodom Anu Mariju Tomašić i Ivanu Krmpotić iz agencije 404 zamolili da nam kratko prenesu svoje dojmove sa svoje velike avanture kreativnosti. U nastavku, uz njihove fotografije, pronađite i odgovore na pitanja koja smo im postavili.

Ispričajte nam sve o natjecanju: u kojoj ste se kategoriji natjecale, kakva je struktura natjecanja, koji vam je bio zadatak?

Natjecale smo se u kategoriji Digital, koja je ove godine bila najveća od svih kategorija – čak 49 timova iz cijelog svijeta! Kao i na natjecanju Young Lions Croatia, imali smo 24 sata za smišljanje i razradu ideje, dok smo dan nakon roka predaje imali i prezentaciju rada pred žirijem. Budući da je prezentacija bila online, svakako je bilo… izazovno.

Zadatak nam je bio smisliti digitalno rješenje koje će pomoći UN-ovoj udruzi Unstereotype Alliance da uništi stereotipe koji dovode do negativnih utjecaja na pojedince, ali i grupe ljudi. To smo trebali razraditi kroz 3 glavne faze: osviještenost, pripadnost i akciju. Ovakav tip zadatka je bio značajno različit od ostalih zadataka na Young Lions natjecanjima jer mu primarni cilj nije bilo poticanje na donacije udruzi.

Kakav vam je doživljaj cjelokupnog natjecanja, jeste li se zabavile?

Kao i na natjecanju Young Lions Croatia, ovo nam je stvarno bilo iznimno pozitivno iskustvo! Da ste nas to pitali nakon neprospavane noći, možda ne bi bio isti odgovor, ali sad možemo reći da smo se stvarno zabavile i definitivno razvile sebe i svoj način razmišljanja.

Na koji vas je način ovo obogatilo? Postoji li nešto što ste naučile i uvidjele, a što će vam pomoći u budućem radu?

Kao što smo prethodno navele, i hrvatsko i svjetsko natjecanje je nezaboravno iskustvo. Naučile smo da je stvarno sve moguće ako je ideja dobra i ako se ona dobro razradi i predstavi. Također smo se razvile i u pogledu timskog rada te međusobnog povjerenja.

Nakon svega, što biste kao sada već iskusne mlade lavice preporučile onima koji bi se sljedeće godine voljeli okušati na natjecanju Young Lions Croatia, ali možda oklijevaju s prijavom?

Učinite to! Nemojte da vas strah od neuspjeha ili bilo koji drugi razlog spriječi u osobnom razvitku. Upoznat ćete super ljude, ali i sebe i svoju kreativnost.

Čuli smo i da ste se odlično zabavile na samom festivalu – koja su vam iskustva i koji predavači ostavili najupečatljiviji dojam?

Posebno iskustvo, koje su ponajprije obilježili Young Lionsi iz drugih država, s kojima je bilo zanimljivo izmijeniti dojmove s natjecanja te, naravno, nevjerojatno bogat line-up predavača. Jako je teško odlučiti se za najdražeg, budući da je svaki dao nešto posebno. Ako baš moramo birati, predavanje koje je bilo najrelevantnije za ono čime se bavimo svakodnevno ono je Ryana Reynoldsa pod nazivom Next Generation Storytelling by MNTN/Maximum Effort, u kojem je istaknuo važnost brzine i humora u oglašavanju, a posebno na društvenim mrežama.

Kada biste dojmove s natjecanja/festivala mogle sažeti u jednu riječ, koja bi to bila?

Inspirativno.