Međunarodna konferencija b.creative okuplja predstavnike kreativnih i kulturnih industrija

Interaktivna konferencija b.creative održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 24. i 25. listopada 2019., a okupit će oko 400 profesionalaca iz svijeta kreativne i kulturne industrije.

Konferenciju organizira Hrvatski klaster kreativnih i kulturnih industrija (HKKKI) u suradnji s europskom organizacijom KEA European Affairs i Hrvatskom gospodarskom komorom. Glavne teme konferencije uključivat će kreativno poduzetništvo, umrežavanje i interdisciplinarne inovacije, a prvi put ikad u Hrvatskoj raspravljat će se o temi financiranja kreativnih i kulturnih industrija.

Kreativni i kulturni poduzetnici iz Hrvatske i Europe usredotočit će se na različite vještine i kompetencije potrebne za ostvarivanje kreativnog poduzetništva u globaliziranom okruženju, kao i na potrebe i prepreke s kojima se susreću kulturni i kreativni sektori. Na konferenciji će se predstaviti i Garancijski program Europskog investicijskog fonda za kreativne sektore, kao i mogućnosti dobivanja sredstava potpore.

Ako ste kreativni i kulturni dioničar koji se želi povezati s kolegama, uključiti se u rasprave koje vode konkretnim političkim akcijama, učiti o postojećim potpornim alatima, upoznati se s investitorima i pohađati radionice sa strastvenim profesionalcima, onda je ovo događaj za vas.

Prijaviti se možete putem linka, a više o konferenciji možete pronaći na internetskoj stranici www.bcreativetracks.com.