Najavljen HealthComm Forum 2023 za bolju komunikaciju u zdravstvu

Transparentnom, pravovremenom i strateškom komunikacijom prema optimističnijem društvu i ponovnoj izgradnji povjerenja u zdravstveni sustav – pridružite se konferenciji HealthComm Forum i saznajte kako strateška komunikacija pomaže zdravstvu.

Prema istraživanju Nulti kvadrant 2022, tek trećina Hrvata smatra da privatne i javne zdravstvene institucije djeluju za dobrobit društva, a nešto manje od četvrtine ispitanika smatra da je javni zdravstveni sustav transparentan. Istraživanje pokazuje da su gospodarska i politička situacija u zemlji te zdravstveno stanje najveći generatori pesimizma te istovremeno nepovjerenja građana.

Dok privatne institucije nikako ne uspijevaju opravdati vrijednost svojih usluga i kadra za novac, javni zdravstveni sustav ima kontinuirane poteškoće s prikazivanjem same srži svog postojanja – djelovanja u interesu društva.

Ključ za promjenu paradigme nalazi se u transparentnoj, pravovremenoj i strateškoj komunikaciji koja je čitavom zdravstvu alat za povratak povjerenja građana u sustav. Upravo takvi oblici komunikacije rezultiraju poboljšanjem kvalitete zdravstvenih usluga, iskustva i zadovoljstva pacijenata, pomažu svim zdravstvenim djelatnicima da rade svoj posao najbolje što mogu te umanjuju troškove u gotovo svim područjima privatnog i javnog sustava, s obje strane – strane pacijenta te strane sustava.

Upravo s tim ciljem, 1. i 2. lipnja 2023. godine Zagreb će postati središte za sve dionike iz područja zdravstva i komunikacija koji će se okupiti na konferenciji HealthComm Forum 2023, u organizaciji agencije Val grupe i platforme HEALTH HUB.

Cilj je konferencije i ojačati komunikacijsku industriju u Hrvatskoj u području zdravstva: pružiti jedinstvenu priliku marketinškim i stručnjacima za odnose s javnošću da ispred zajednice relevantnih dionika u zdravstvenom sektoru predstave svoju ekspertizu i inovativnost. Na taj način imaju mogućnost pokazati kako vide svoju ulogu u osnaživanju čitavog zdravstvenog sustava te tako doprinijeti stvaranju optimističnijeg društva i povratku povjerenja u privatne i zdravstvene institucije.

Više o ovogodišnjem HealthComm Forumu saznajte na poveznici, a za informacije o tome kako sudjelovati u programu javite se na adresu e-pošte [email protected].