Agencija Manjgura u Londonu primila dvije međunarodne nagrade za političku komunikaciju

Kao jedina agencija iz Hrvatske, Manjgura je u petak u Londonu osvojila dva Polarisa, prestižne globalne nagrade za političku komunikaciju.

Priznanja su stigla za suradnju s Udrugom hrvatskih sudaca, projekt koji je rezultirao najvećim i zasluženim povećanjem sudačkih plaća u novijoj povijesti, te poboljšanjem materijalnog statusa treće grane vlasti nakon više od dvadeset godina.

Međunarodni žiri sastavljen od čak 51 renomiranog komunikacijskog stručnjaka vrednovao je projekte iz čitavog svijeta, te Manjguri dodijelio dva brončana Polarisa u kategoriji Nevladinih organizacija za najbolju promjenu statusa, te za promjenu politika. U obje kategorije zlato nije dodijeljeno.

Izuzetno smo ponosni na ovo priznanje desetomjesečnog rada, pogotovo kada znamo kakve su kampanje bile u konkurenciji. Individualni pristup i sveobuhvatna rješenja kakve Manjgura nudi klijentima pokazali su se i ovoga puta kao dobitna kombinacija. Hvala i sucima na povjerenju, ponosni smo što smo pomogli u ispravljanju dugogodišnje nepravde, poručio je Krešimir Macan, direktor Manjgure, voditelj tima koji su još činile starija savjetnica Anamarija Hrvoić Đurić i mlađa savjetnica Dora Novak.

Ovim nagradama Manjgura nastavlja pobjednički niz koji je započeo osvajanjem Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću za projekt Prodajni Mindset: Vuk s Wall Streeta. Uskoro dolaze i treće i četvrto finale ove godine – za nagradu IPRA GWA, poznatu i kao PR Oscar, ujedno najstarije svjetsko natjecanje u području odnosa s javnošću, i to za oba već spomenuta rada – Vuka s Wall Streeta i Udrugu hrvatskih sudaca.

Nagrada Polaris dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Europske udruge političkih konzultanata (EAPC), Međunarodne udruge političkih konzultanata (IAPC) i Latinsko-američke udruge političkih konzultanata (ALCP). Organizatori objašnjavaju kako je Polaris drugi naziv za Sjevernjaču, najsjajniju zvijezdu vidljivu na sjevernoj hemisferi. Kao što je ona tisućama godina vodila čovječanstvo i mnoge istraživače i vođe do njihova cilja, tako i politički savjetnici vode kandidate, političke stranke, pokrete i vođe današnjice.