31.10.2019.
[HALLOWEEN EDITION] Ali Ali

The Art of Creating Video Content or How to Go from Brief to Gold

O radionici

How to Go From Brief to Gold or How I Dress Mostly From H&M Yet Still Got a Gold Lion for Diesel

Ponekad imamo osjećaj da se zvijezde trebaju poklopiti za dobar TV spot ili video – koncept, glumci, art direkcija, scenarij, budžet, ideja, redatelj, glazba, nabava, montaža, statisti, atmosfera, produkcija, scenografija, efekti, vrijeme… ma samo par stvari.

Ipak, jeste li se pitali postoji li način na koji brief možete lakše pretočiti u kvalitetan scenarij, a onda snimiti nešto što će izazvati ovacije klijenata? Kako unutar ograničenog budžeta isproducirati projekt koji će izgledati kao milijun dolara? Muke po kastingu, najpodcjenjenijem segmentu procesa – kako odabrati pravo lice i pridružiti ga odgovarajućoj ulozi? A što s glazbom?

Puno je pitanja koja nas muče. Zato dovodimo nagrađivanog redatelja Alija Alija, koji će nam pokazati svoje neobično umijeće režiranja i povesti nas kroz pedantan kreativni proces. Ako procesa uopće ima.

Na ovoj dinamičnoj radionici projekti će se izmjenjivati svakih 90 minuta, a pomoću različitih primjera te raznolikih pristupa u svoje ćete se agencije vratiti s tajnama zanata u malom prstu. Skupino Craft na IdejiX 2020. – pazi se!

Povedite sa sobom i svojeg najhrabrijeg kolegu, jer ova je radionica za neustrašive. Čeka vas prava Halloween atmosfera. Brrr…

KOME JE RADIONICA NAMIJENJENA?

Svima koji žele bolje razumjeti stvaranje videa i vizualne umjetnosti, a obavezno produkciji i kreativnim odjelima koji su uključeni u osmišljavanje i realizaciju videouradaka.

O predavaču

Jedan od top 10 advertising redatelja na svijetu (da, NA SVIJETU) po Gunn Reportu svoju je titulu obranio i ove godine postavši dvostrukim zlatnim prvakom u Cannesu.

Redateljski prvijenac bio mu je slavni “Never Say No to Panda”, s kojim je osvojio prvo zlato, ostvario skromnih 100 milijuna pregleda na YouTubeu te ga je prestižni Guardian imenovao jednom od najgledanijih viralnih kampanja svih vremena, a prije samo nekoliko mjeseci ponovno je okrunjen na Cannes Lionsu 2019 s projektom “Be a Follower” za Diesel.

Inovativnog Alija upoznali ste na Danima komunikacija, gdje vas je osvojio svojim predavanjem, nakon kojeg smo svi željeli naučiti više od jednog od najgenijalnijih umova generacije. Zato ćemo ga nakon Rovinja dovesti u Zagreb s potpuno novim sadržajem i radionicom punom savjeta za cjelodnevno putovanje u srž kraftovske inovativnosti koje ne želite propustiti.

Agenda

31. 10. 2019. (četvrtak)

09:00 – 09:15

Registracija

09:15 – 10:45

Session 1

10:45 – 11:00

Coffee break

11:00 – 12:30

Session 2

12:30 – 13:30

Lunch break

13:30 – 15:00

Session 3

15:00

The end

Priznanje za znanje

Polaznici ove radionice dobit će potvrdu o završenoj edukaciji HURA-ine HOWtoWOW akademije o video produkciji.

Lokacija

Algebra LAB

Vukasovićeva 1, 10 000 Zagreb

QUEEN OF PARADE / IZVRŠNA DIREKTORICA

Dunja Ivana Ballon

IN CHARGE / VODITELJICE PROJEKTA

Jelena Babić i Helena Fuker

WITH A BIG HELP OF / ART DIREKTORICA

Natalija Najjar