10.5.2019.
DR.ME

How to Design Visual Stories: Search and Destroy

4,85

PREDAVAČ

4,61

PREZENTACIJA

4,80

SVEUKUPNA OCJENA RADIONICE

100%

PREPORUKA RADIONICE

Hey, hey, hey!

Održana je jubilarna 50. radionica HOWtoWOW akademije i vjerujemo da vam Talking Heads jedan period neće izlaziti iz glave. Sigurno ste razvili i tik na zvuk paper shreddera, zar ne?

Ne koristeći računala i dizajnerske programe potražili ste izvor kreativnosti, iskoristili razne medije koji su se nalazili pred vama i osvijestili važnost samog procesa stvaranja. Zatim smo došli do iznenađenja koje su DR.ME čekali da otkriju cijelo vrijeme.

Hrabro ste stali na pozornicu i u nevjerici, ubacili svoj rad i prepustili paper shredderu da odradi svoj posao, vodeći se premisom kako se kreativnost može potpuno osloboditi tek ako se ne vežemo za finalni produkt.

Ryan Doyle i Mark Edwards su vas u jednom poludnevnom sessionu uspjeli potaknuti da budete kreativni, a istovremeno uza sve veselje i razjariti zbog krajnje destruktivnog čina paljenja gumba ON na paper shredderu.

Usprkos svemu, dali ste im ocjenu odličan zbog svježeg pristupa dizajnu, odličnog zadatka i praktičnog rada te bi čak 100% vas preporučilo radionicu svojim kolegama.

Dodatno, odličnim ste ocijenili rezuckanje škaricama, priliku za bijeg od kompjutera i agencijskog posla, kao i odličnu klopu za što zasluge pripisujemo sebi.

Prisjetite se trenutaka destrukcije u galeriji.

Video: Ratio VP

Foto: Lorna Kijurko

O radionici

Možda je old school, ali na ovoj je radionici bio zabranjen unos laptopa. Vratili smo se dobrom starom papiru i škarama.

Izašli smo iz zone komfora i vratili se vremenu kad je kreativnost bila puno više od opisa posla, a u prvi smo plan stavili proces stvaranja, kreaciju ideja i vizualne priče.

Razvili smo vještine koje svaki dizajner i art director žele izbrusiti – generiranje ideja bez računala, uz korištenje samo vlastitih ruku i dostupnih materijala. Pritom su se radile greške ili, prema riječima Boba Rossa, “happy accidents”.

Na zanimljivom primjeru, a još zanimljivijem finalu (no spoilers included), polaznici su tijekom čitave radionice vježbali svoju super moć – stvaranje vizualnih priča. Pritom su stvorili rad koji će s ponosom htjeti pokazati cijelom svijetu, koristeći skulpturu, tipografiju ili bilo koju drugu odabranu tehniku, uz pomoć kolaža, boje, olovke, ugljena itd., ali bez tehnologije. Radeći sa sofisticiranim programima, na skupim računalima, redajući projekte kao na traci, dizajnerima treba predah, točnije – povratak. Na ovoj smo se radionici vratili iskonskoj kreaciji i samoj esenciji kreativnosti.

 

KOME JE RADIONICA NAMIJENJENA?

Svim dizajnerima, art directorima, kreativcima i onima koji se bave generiranjem ideja, a vole rezuckati škarama.

O predavačima

DR.ME su dva kreativca koja od 2010. godine vrte print, digital i retail dizajn oko malog prsta, bježe od ustaljenog dizajna i neprestano si zadaju nove dizajnerske izazove – od opskurnih bendova do velikih brendova, DR.ME se ne boje predložiti inovativan dizajn, pritom osvajajući zadovoljne klijente.

Ovaj multidisciplinarni kreativni studio osnovan je jedne kišne noći u Manchesteru od strane Ryana Doylea (DR) i Marka Edwardsa (ME), zahvaljujući sretnom otkriću da njihova imena zajedno čine dobar anagram. DR.ME drže predavanja, izložbe i radionice po SAD-u i UK-u, surađuju s brojnim diskografskim kućama, uključujući Sony i Red Bull Music Academy, brendovima poput Budweisera, Bloomberg Businessweeka Umbro i Urban Outfitters. Uz to, briljiraju i na vlastitim projektima, a njihovu majicu nosi Keanu Reeves. Njihov projekt 365 Days of Collage rezultirao je izdavanjem Cut That Out, jedne od najcjenjenijih knjiga o inovativnoj upotrebi kolaža.

Agenda

10. 5. 2019. (petak)

09:00 - 09:15

Registracija

09:15 - 10:45

Session 1

10:45 - 11:00

Coffee break

11:00 - 12:30

Session 2

12:30 - 13:30

Lunch break

13:30 - 15:00

Session 3

15:00

The end

Priznanje za znanje

Polaznici ove radionice dobili su potvrdu o završenoj edukaciji HURA-ine HOWtoWOW akademije o inovativnom pristupu dizajnu.

Lokacija

Algebra LAB

Vukasovićeva 1, 10 000 Zagreb