6.12.2022.
Harry Roberts

Front-end Performance: Building Faster Websites

O radionici

Svaki case study, svaki report i svaki, pa i najmanji feedback uvijek nam govori istu stvar – brzina je važna! Dobra je za korisnike, za pristupačnost i, naravno, za posao. No zašto je browsanje tako sporo? Ako je tehnologija sve bolja, zašto su web stranice sve lošije?

Harry Roberts s nama će 6. prosinca u novom Algebra Kampusu podijeliti znanja i alate koji će dramatično utjecati na performanse vaših web stranica.

Među ostalim, naučit ćemo kako mreža uistinu funkcionira i kako dizajnirati u skladu s njom te kako ubrzati web stranice a da klijenti pritom ostanu zadovoljni. Saznat ćete i kako optimizirati datoteke za bržu dostavu do krajnjeg korisnika, kako postići da preglednik dostavlja datoteke prema različitim prioritetima te kako mjeriti i profilirati dobar i loš rad stranice. Čut ćemo mnogo zanimljivih trikova i tehnika pomoću kojih će iskustva korisnika biti na visokoj razini, i to u rekordnom vremenu. Uz znanja i trikove koji će unaprijediti vaš rad, pripremit ćemo se za web budućnosti, a saznat ćemo i kako pripremiti korisnike na nadolazeće promjene. Kao šećer na kraju, Harry će s nama podijeliti i par asova iz rukava po pitanju mikrooptimizacije.

 

KOME JE OVA RADIONICA NAMIJENJENA?

Radionica je prije svega namijenjena front-end developerima srednje do visoke razine znanja, web dizajnerima i softver inženjerima, odnosno svima koji se bave pisanjem koda.

Sudionici ove radionice trebaju ponijeti svoja prijenosna računala.

O predavaču

S popisom klijenata koji uključuje tvrtke poput Googlea, UN-a i Unilevera, Harry Roberts nagrađivani je konzultant i front-end arhitekt, dizajner i developer koji tvrtkama i timovima diljem svijeta pomaže planirati, graditi i održavati bolje i kvalitetnije web stranice i korisnička iskustva. Harry često piše na temu CSS arhitekture, performansi i skalabilnosti na csswizardry.com.

 

 

Agenda

6. 12. 2022. (utorak)

10:00 - 10:15

Registracija

10:15 – 11:45

Session 1

11:45 – 12:00

Coffee break

12:00 – 13:30

Session 2

13:30 – 14:30

Lunch break

14:30 – 16:00

Session 3

16:00

The end

Priznanje za znanje

Polaznici ove radionice dobit će potvrdu o završenoj edukaciji HURA-ine HOWtoWOW akademije o optimizaciji web stranica.

Lokacija

Algebra Kampus

Gradišćanska ulica 24, 10000, Zagreb