6.12.2022.
Harry Roberts

Front-end Performance: Building Faster Websites

5,00

PREDAVAČ

5,00

SADRŽAJ

5,00

SVEUKUPNA OCJENA RADIONICE

100%

PREPORUKA RADIONICE

Letile su čiste petice za kraj HOWtoWOW sezone!

Baš je prikladno da se posljednja radionica devete HOWtoWOW sezone održala 6. prosinca jer je Harry Roberts, nagrađivani konzultant i arhitekt nekih od najboljih webova svijeta, ostavio u čizmicama sudionika bogato znanje o optimizaciji weba i front-end arhitekturi u novom Algebra K(r)ampusu!

Praktični primjeri iz prakse, gomila kvalitenih informacija, odlične tehničke specifikacije te interakcija s polaznicima – ovo su samo neka obilježja Harryjeve radionice koja je sve polaznike ostavila s konkretnim znanjem i malim trikovima u rukavu (ili čizmici).

Svi su mu od reda uzvratili uslugu – čak 100 % polaznika preporučilo bi ovo predavanje kolegama, a tome u prilog idu i ocjene polaznika – čista petica! Pogledajte kako smo dovršili još jednu uspješnu HOWtoWOW sezonu u galeriji.

O radionici

Svaki case study, svaki report i svaki, pa i najmanji feedback uvijek nam govori istu stvar – brzina je važna! Dobra je za korisnike, za pristupačnost i, naravno, za posao. No zašto je browsanje tako sporo? Ako je tehnologija sve bolja, zašto su web stranice sve lošije?

Harry Roberts s nama je 6. prosinca u novom Algebra Kampusu podijelio znanja i alate koji će dramatično utjecati na performanse naših web stranica.

Među ostalim, naučili smo kako mreža uistinu funkcionira i kako dizajnirati u skladu s njom te kako ubrzati web stranice, a da klijenti pritom ostanu zadovoljni. Saznali smo i kako optimizirati datoteke za bržu dostavu do krajnjeg korisnika, kako postići da preglednik dostavlja datoteke prema različitim prioritetima te kako mjeriti i profilirati dobar i loš rad stranice. Čuli smo mnogo zanimljivih trikova i tehnika pomoću kojih će iskustva korisnika biti na visokoj razini, i to u rekordnom vremenu. Uz znanja i trikove koji će unaprijediti naš rad, pripremili smo se za web budućnosti, a saznali smo i kako pripremiti korisnike na nadolazeće promjene. Kao šećer na kraju, Harry je s nama podijelio i par asova iz rukava po pitanju mikrooptimizacije.

 

KOME JE OVA RADIONICA BILA NAMIJENJENA?

Radionica je prije svega bila namijenjena front-end developerima srednje do visoke razine znanja, web dizajnerima i softver inženjerima, odnosno svima koji se bave pisanjem koda.

O predavaču

S popisom klijenata koji uključuje tvrtke poput Googlea, UN-a i Unilevera, Harry Roberts nagrađivani je konzultant i front-end arhitekt, dizajner i developer koji tvrtkama i timovima diljem svijeta pomaže planirati, graditi i održavati bolje i kvalitetnije web stranice i korisnička iskustva. Harry često piše na temu CSS arhitekture, performansi i skalabilnosti na csswizardry.com.

 

 

Agenda

6. 12. 2022. (utorak)

10:00 - 10:15

Registracija

10:15 – 11:45

Session 1

11:45 – 12:00

Coffee break

12:00 – 13:30

Session 2

13:30 – 14:30

Lunch break

14:30 – 16:00

Session 3

16:00

The end

Priznanje za znanje

Polaznici ove radionice dobili su potvrdu o završenoj edukaciji HURA-ine HOWtoWOW akademije o optimizaciji web stranica.

Lokacija

Algebra Kampus

Gradišćanska ulica 24, 10000, Zagreb