20.5.2011.
Aasmund Hegglid

Tipografija

O predavačima

HelloTypo ™ osnovali su Norvežani Aasmund Reitan Hegglid i Trond Aslak Øvrum početkom 2008. godine. Ideja je nastala 2007. zbog nedostatka mjesta za kvalitetno druženje dizajnera i type-fanatika u Norveškoj. Danas su u reklamnoj industriji prepoznatljivi kao grupa ljudi koje veže zajednički interes, strast i ljubav prema dizajnu i tipografiji. Dolaze iz norveškog grada Trondheima i sa zadovoljstvom će na posljednjoj HOWtoWOW radionici sa svim sudionicima podijeliti svoje ideje, znanje i inspiraciju. Radionicu će održati Aasmund Hegglid i Ståle Gerhardsen iz male norveške agencije Tibe T. Osim što imaju bogato dizajnersko i reklamno iskustvo, zajedničkim snagama svake godine organiziraju vodeće dizajnersko događanje u Trondheimu pod nazivom VARSKO!.

Aasmund Hegglid je umjetnički direktor reklamne agencije Tibe T iz Trondheima s bogatim iskustvom u marketinškoj i reklamnoj industriji. 2005. godine diplomirao je na Sveučilištu RMIT kao grafički dizajner s osobitim interesom za web, tipografiju i grafiku u pokretu. Suosnivač je Trondheim Type Cluba i član organizacijskog odbora dizajnerskog festivala VARSKO!

VARSKO! je naziv za festival i društvo kreativnih vizualnih komunikacija s fokusom na umjetnike i dizajnere tj. alternativce koji se usuđuju izazivati i rušiti konvencionalna pravila oglašavanja. Kroz niz izložbi i događanja organizacija želi pokazati svijetu što se događa u alternativnom projektiranju i dizajnu u Norveškoj, a posebno u regiji Trondheim.

Ståle Gerhardsen je kreativni direktor, dizajner i ilustrator u reklamnoj agenciji Tibe T iz Trondheima. Član je organizacijskog odbora Grafill Trøndelaga i festivala VARSKO!, te profesor i predavač na poznatoj norveškoj Kreativnoj školi za dizajnere. Gerhardsen smatra kako je strah najveći neprijatelj dobrih ideja.

HelloTypo ™ će 20. svibnja na HOWtoWOW radionici govoriti o dobroj i lošoj tipografiji, nestašnoj i pokretnoj tipografiji, inspirativnoj i interaktivnoj tipografiji, a naravno bit će govora i o povijesti tipografije. Vidimo se!