10.1.2017.
Elliot Jay Stocks

Advanced typography for the web & print

4,79

Predavač

4,74

Prezentacija

4,71

Sveukupna ocjena radionice

100%

Preporuka radionice

Radionica tipografije sans zamjerke!

Eliot Jay Stocks ima štogod za reći o tipografiji, i to s pravom. U Zagreb je došao podijeliti svoja znanja, odgovoriti na neka naša pitanja, natjerati nas da si postavimo nova te sami na njih potražimo odgovore.

Osnivač tipografskog časopisa 8 Faces i bivši kreativni direktor Adobe Typekita Eliot Jay Stocks bio je gost predavač HOWtoWOW akademije na radionici posvećenoj dobrom oblikovanju tekstualnih elemenata, osobito na webu.

Stocks nam je održao zanimljivo i dinamično predavanje, s vježbama za sudionike nakon svake završene cjeline (typo combinations, typo systems, responsive/web typography) i mnoštvom primjera iz branše. Polaznici su posebno nahvalili pristupačnost i opuštenost te način prezentiranja predavača, kao i bogatstvo vrijednih resursa za daljnje samostalno istraživanje.

Sljedeću HOWtoWOW lekciju održat će nam naš stari znanac, Dave Birss, koji će nas provesti kroz izbor nekih od najnagrađivanijih i najnevjerojatnijih radova posljednjih godina. Budite s nama 7. veljače!

O radionici

Stocks u Zagreb dolazi s jednim ciljem edukacije o svemu važnom za dobro oblikovanje tekstualnih elemenata, počevši od osnova čitljivosti i samog odabira tipografije, do naprednijih vještina poput korištenja tipografskih varijacija radi savladavanja optičkih efekata. I još puno toga. Uz praktični rad i puno primjera.

Stocks radionicu otvara osnovama tipografije: terminologijom i klasifikacijom, x-visinom i čitljivošću, različitom veličinom slova, proredima te važnošću investiranja u dobru tipografiju. Nakon osnova, u drugom dijelu radionice ulazi dublje u problematiku s temama poput odabira prave tipografije i smjernica za dobro kombiniranje različitih tipografskih stilova. Sve navedeno bit će povezano s primjenom tipografskih načela na medij weba, a stečena znanja valjat će i praktično primijeniti. Potaknuti na kreativnu upotrebu tipografije kroz web kao medij, sudionici će imati priliku prezentirati rješenja i razmijeniti s ostalima svoja razmišljanja.

Iako su sva tipografska načela primjenjiva u printu i web dizajnu, poseban fokus bit će na webu i njegovim tehničkim osobinama i zakonitostima.

O predavaču

Elliot Jay Stocks je osnivač tipografskog časopisa 8 Faces. Donedavno je bio kreativni direktor Adobe Typekit servisa. Naposljetku se ipak vratio poslu nezavisnog dizajnera te proizvodnji sadržaja za web, print i branding za razne međunarodne klijente. Uz to, svakih par tjedana predaje na drugoj konferenciji u nekom dijelu svijeta.

Agenda

7. kolovoza

09:00 - 09:15

Prijava sudionika i jutarnja kava

09:15 - 10:45

Osnove tipografije i važnost investiranja u dobru tipografiju. Napredna tipografija i korištenje varijacija.

10:45 - 11:00

Stanka za kavu

11:00 - 12:30

Tipografija za web. Responsive tipografija, tehnička ograničenja, self-hosting, subsetting i drugo.

12:30 - 13:30

Stanka za ručak

13:30 - 15:00

Grupni rad i vježba. Zaključak.

15:00

Kraj radionice

Priznanje za znanje

Polaznici ove radionice dobili su certifikat o završenoj edukaciji HURA-ine HOWtoWOW akademije o naprednoj tipografiji za print i web.

Lokacija

HURA / Bruketa&Žinić OM

Zavrtnica 17 (4. kat), Zagreb