7.9.2016.
Nick Eagleton

Ideas, ideas, ideas

5

Predavač

4,87

Prezentacija

4,90

Sveukupna ocjena radionice

100%

Preporuka radionice

Olujnim mozgovima ideje sijevaju

Tko god je mislio da pretjerujemo kad kažemo da su HOWtoWOW radionice visoko interaktivne, grdno se prevario. Ali na dobar način :)

WOW, odavno nismo vidjeli ovoliki brainstorming! Znaš ono kad ti se moždane vijuge žare i čelo poti? Sad pomnoži sve to s brojem sudionika, ponderiraj socijalnim pritiskom i dobit ćeš tek približnu predodžbu o tome kakva je to kreativna kotlovnica HOWtoWOW učionica bila pod vodstvom Nicka Eagletona!

Počevši od briefa, u par sati koliko je radionica trajala, svaka je grupa sudionika osmislila, razvila i prezentirala jedno rješenje. I da, bila su to visoko, široko i duboko kreativna rješenja!

Ideje, ideje, ideje izazvale su oduševljenje polaznika koji su i predavača i radionicu ocijenili odličnima. Da, ali koliko bi njih radionicu zaista preporučilo, pitaš se? Svi od reda.

Nakon ovakvog starta 5. sezone, jedva čekamo vidjeti što će nam donijeti sljedeća radionica. Budi s nama jer već 7. listopada dolazi nam Christopher Lee Ball s nekim opako digitalnim namjerama!

O radionici

“Kreativnost je posljednji legalni način za dobivanje poslovne prednosti“ tvrdi Maurice Saatchi. I mi se toga držimo radi čega vam u sklopu HURA-ine HOWtoWOW akademije predstavljamo best-selling radionicu D&AD-a na temu ideja, ideja, ideja.

Prema riječima dosadašnjih polaznika, ova praktična radionica kreće se brzim tempom; visoko je interaktivna, dok se radi nema pauze te zahtjeva vašu energiju i entuzijazam kako bi iz nje izvukli apsolutni maksimum.

Na ovom treningu kreativnih ideja Eagleton se fokusira na podizanje kreativnih ambicija polaznika. Dan organizira kao kreativni proces u mikrokozmosu što znači da sudionici rade na briefu u realnom vremenu prolazeći kreativni proces od početka do kraja. Prolaze tehnike koje pomažu pretvoriti obične, vrlo jednostavne ideje u ne tako obične, briljantne ideje… u dobre ideje koje treba brzinski smisliti pod pritiskom ili tuđe ideje koje treba doraditi kako bi postale efikasne. Ukratko, ova radionica je pravo mjesto za sve one željne profesionalnih radionica koje će njihove ideje učiniti uistinu kreativnima.

O predavaču

Nick Eagleton je kreativni direktor u agenciji The Partners i dobitnik mnogih D&AD olovaka. Ponosni je vlasnik diplome za potpuno krivu stvar – kiparstvo, koja ga je na kraju dana ipak dobro poslužila budući da je tijekom karijere radio za niz dizajnerskih tvrtki i da je predavao na studiju dizajna. Jedan posao kojeg bi on sam posebno izdvojio bio je njegov prvi u životu kada je radio kao vodič izložbe i demonstrator eksplozivne kemije… tada je bio poznatiji kao Bubble Man. Ako njega pitate, daleko najbolja titula koju je imao.

Agenda

7. kolovoza

09:00 - 09:15

Prijava sudionika i jutarnja kava

09:15 - 10:45

Kreativni proces. Brief i tehnike za smišljanje sjajnih ideja. Prava inspiracija.

10:45 - 11:00

Stanka za kavu

11:00 - 12:30

Tajna oružja. Dobra priprema. Zid čuda. Vježba i grupni rad.

12:30 - 13:30

Stanka za ručak

13:30 - 15:00

Kako negativno pretvoriti u pozitivno? Kako drugačije razmišljati? Slon u sobi? Kako prevariti konvenciju? Grupni rad i zaključak.

15:00

Kraj radionice

Priznanje za znanje

Polaznici ove radionice dobili su certifikat o završenoj edukaciji HURA-ine HOWtoWOW akademije o brainstormingu kreativnih ideja.

Lokacija

HURA / Bruketa&Žinić OM

Zavrtnica 17 (4. kat), Zagreb